Apr
19

Evropski teden cepljenja sporoča: prepreči, zaščiti, cepi!

Evropski teden cepljenja, ki bo letos od 22. do 27. aprila, je namenjen spodbujanju zavedanja o vlogi cepljenja za naše zdravje. Prinaša jasno sporočilo: prepreči, zaščiti, cepi!

Nasprotniki cepljenja zatrjujejo, da so cepljenja škodljiva, nepotrebna in da služijo interesom farmacevtskih družb. Starši otrok in drugi posamezniki, ki cepljenje zavračajo, običajno menijo, da s tem ne ogrožajo nikogar. Pripravljeni so prevzeti individualno odgovornost za morebitno bolezen, a pogosto prezrejo možne posledice po preboleli bolezni, stroške zdravljenja in rehabilitacije ter ogrožanje zdravja drugih. V slovenski zakonodaji, ki ureja področje cepljenja, je zapisano, da je cepljenje proti nekaterim nalezljivim boleznim obvezno. Nekateri zato razumejo cepljenje kot vsiljeno obveznost. Ne glede na to, ali je cepljenje obvezno ali prostovoljno, si vse države na svetu prizadevajo, da je cepljenih velika večina otrok. Starši to skrb države razumejo kot pravico in privilegij, saj vsako leto še vedno umre preveč otrok zaradi invazivnih pnevmokoknih okužb, ošpic, rotaviroz, hemofilusnega meningitisa in oslovskega kašlja.

Več na: http://www.youtube.com/watch?v=LxtKtoEGO_Q&feature=youtu.be

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information