Feb
27

Nova žrtev napadov zaradi izvajanja cepljenja v Pakistanu

V Pakistanu je bil 26. februarja. 2013 ubit policist, ki je varoval zdravstveni delavki, ki sta izvajali cepljenje otrok proti otroški paralizi. S tem se je število žrtev tovrstnih napadov od decembra lani, ko se je kampanja cepljenja proti otroški paralizi začela, povečalo na 20. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče. Cepljenju javno nasprotujejo muslimanski verski voditelji, saj domnevajo, da želi s tem Zahod sterilizirati muslimane, kar že dolgo ovira prizadevanja za zajezitev bolezni v Pakistanu. Na svojih območjih so cepljenje prepovedali tudi talibani, ki zdravstvene delavce obtožujejo, da so vohuni.

Nezaupanje do programov cepljenja se je še okrepilo, ko so prijeli in nato na 33 let zapora obsodili Pakistanca, ki je kot agent ameriške obveščevalne agencije Cia sodeloval v lažni kampanji cepljenja proti hepatitisu B v kraju Abotabad, v okviru katere je potrdil nahajališče vodja Al Kaide Osame bin Ladna,ki je bil nekaj dni zatem ubit.

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information