Okt
15

Denga na Portugalskem

Na Madeiri je zaradi denge hospitaLiziranih skoraj 20 ljudi, z virusom denge pa naj bi bilo okuženih bistveno več ljudi. Denga je virusna okužba, ki lahko poteka z različno izraženimi težavami (več o klinični sliki na naslovu http://www.drustvo-bpnb.si/index.php/nalezljive-bolezni/225-denga).

Denga je razširjena v tropskem in subtropskem pasu, se pa vse bolj širi. Število bolnikov narašča zlasti na področju jugovzhodne Azije. V prvi polovici letošnjega leta je bilo največ bolnikov z dengo prepoznanih na Filipinih, kjer so zabeležili preko 32.000 bolnikov. Zaščita pred dengo, ki jo prenašajo komarji, je splošna, kar pomeni, da se morajo upoštevati nasveti glede zaščite pred piki komarjev (več na http://www.drustvo-bpnb.si/index.php/nae-zdravje-2/147-zaita-pred-pikiugrizi-insektov).

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information