Sep
07

Erektilne motnje

Erektilna motnja je lahko psihogeno pogojena, rezultati zadnjih študij pa so pokazali, da v več kot 80 odstotkih zanjo obstaja tudi organski vzrok. Strokovnjaki ocenjujejo, da ima vsak peti Slovenec erektilno disfunkcijo.

Pri mladih moških je najpogostejši vzrok za motnje erekcije prirojeno prevelik venski odtok krvi s področja predela penisa nazaj v sistemski krvni obtok, pri starejših moških pa na erektilno motnjo pogosto vplivajo bolezni, kot so povišanje krvnih maščob, sladkorna bolezen ali povišan krvni tlak.

Za zdravljenje erektilne disfunkcije je v Sloveniji po novem na voljo zdravilo v obliki tablet, ki se takoj ob stiku s slino v ustni votlini raztopijo in jih lahko moški zaužijejo brez tekočine.

Tableta začne učinkovati v 30 minutah do ene ure po zaužitju, učinkovine pa delujejo znotraj osmih ur, a samo v primeru, da je moški spolno stimuliran. 

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information