Jul
17

Terapija s pomočjo živali

Podporna terapija s pomočjo živali pomeni nov način dela z otroki, mladostniki in odraslimi z duševnimi težavami. Pri nas tovrstne terapije s pomočjo psov in konjev izvajajo v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča in Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna. Društvo za aktivnosti in terapijo s pomočjo živali pojasnjuje, da se tovrstne terapije lahko izvajajo tudi z drugimi vrstami živali; z zajcem, mačko, oslom, kozo ali kokošjo.

Terapije s pomočjo psov so namenjene neodzivnim, težje prizadetim, hiperaktivnim otrokom, otrokom z motnjo pomanjkanja pozornosti ali težavami na področju čustvovanja ter hranjenja. Psihoterapija s pomočjo konja se izvaja za odrasle in starejše mladostnike, ki imajo depresivne, anksiozne ali druge duševne motnje. Udeleženci konje najprej negujejo, nato se odpravijo na jahališče; pomemben del terapije pa je tudi pogovor.

Vir: STA, 14. 7. 12

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information