Jun
22

Zaščita pred visokimi temperaturami

Vročina pospešuje utrujenost, vpliva na popuščanje koncentracije in zmožnost hitrega odzivanja. Najbolj so ogroženi bolniki, starostniki, majhni otroci in ljudje s prekomerno telesno težo.

Zaradi povečane koncentracije ozona (opozorilna vrednost je 180 mikrogramov na kubični meter),  se lahko pri občutljivih ljudeh pojavijo oteženo dihanje, tesnoba v prsnem košu, kašljanje in pekoč občutek v očeh, saj ozon draži sluznice in dihala. Zaradi tega se je dobro izogibati daljšemu zadrževanju na prostem predvsem popoldne, ko so vrednosti ozona najvišje.

Prav tako strokovnjaki svetujejo uporabo lahkih in zračnih oblačil svetlih barv iz bombaža ali lanu ter uporabo sončnikov in druge zaščite pred neposrednimi sončnimi žarki.  Povečan fizični napor ni priporočljiv, prav tako ne uživanje alkohola.

Prostore je priporočljivo temeljito prezračiti ponoči in zjutraj, podnevi pa z zastiranjem oken preprečiti njihovo segrevanje.

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information