Jun
20

Dopustovanje v sosednji Hrvaški

Od nalezljivih bolezni, s katerimi se slovenski turisti vračajo domov iz Hrvaške, so najpogostejše driske, ki jih povzročajo različni mikroorganizmi. V glavnem gre za okužbo s hrano, ki ni dovolj dobro toplotno obdelana (npr. meso) ali pa pride do okužbe zaradi nepravilne priprave in križanja surovih in že pripravljenih živil.

Lahko vas doletijo srečanja z meduzami, piki najrazličnejših insektov, okužbe z virusom hepatitisa A (nevarnost zlasti pri uživanju gojenih školjk-več na http://www.drustvo-bpnb.si/index.php/nalezljive-bolezni/194-hepatitis-c),  sončne opekline, različne poškodbe…

Meduze povzročajo neprijetne poškodbe na koži, ki so podobne opeklinam. V prvi pomoči je pomembno čimprej odstraniti dele meduze s kože. Najbolje je opečeno mesto dobro otreti z alkoholom. Če tega nimamo pri roki pa opečeno kožo zdrgnemo z morsko vodo ali drobno mivko in nato kožo ohladimo s hladnimi obkladki.

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information