Feb
29

Prodaja zdravil in drog preko nezakonitih spletnih lekarn

Mednarodni odbor za nadzor narkotikov (INCB) je v svojem letnem poročilu ugotovil, da nezakonite lekarne na spletnih omrežjih vedno pogosteje omogočajo prodajo drog in zdravil na recept. Prepovedane lekarne so namreč po blokiranju dostopa preko spletnih brskalnikov, pričele iskati nove načine prodaje, predvsem preko spletnih medijev, ki bi pritegnili pozornost mlajših potrošnikov  k njihovim spletnim stranem. INCB je pozval k ureditvi zakonodaje in zagotovitvi virov za nadzor teh lekarn, kar je problem v številnih državah.

Poročilo INCB navaja, da pristojne oblasti najpogosteje zasežejo kodein in metadon. 58 odstotkov vseh zaseženih zdravil prihaja iz Indije, številne prepovedane spletne lekarne pa delujejo tudi v ZDA, Kitajski in Poljski. Glavna težava v Zahodni in Srednji Evropi je kanabis, ki ga vedno pogosteje gojijo na industrijski ravni, večinoma v sodelovanju z organiziranimi kriminalnimi združbami.

Vir: STA, 28. 2. 2012

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information