Nov
11

Moške bolezni - Gibanje Movember

Člani svetovnega gibanja Movember z opuščanjem britja brkov opozarjajo in informirajo o moških boleznih. Ime gibanja Movember je kombinacija angleške besede za brke (moustache) in imena meseca novembra, v katerem si člani gibanja pustijo rasti brke. Mesec "movember" (prej poznan kot november) začnejo člani z britjem celotnega obraza, nato opustijo britje brkov za ves mesec, v tem času pa zbirajo prostovoljne prispevke in informirajo o moških boleznih, še posebej pa izpostavljajo rak prostate.

Konec leta slovenski predstavniki načrtujejo večjo družabno prireditev, namenjeno detabuiziranju raka na prostati in drugih zdravstvenih problemov moških. Dosedanjim slovenskim članom (Martin Šala, Griša Šoba in Lado Bizovičar) se je pridružil tudi predsednik republike Danilo Türk. Predsednik republike je pojasnil, da je v slovenski tradicionalni kulturi precej zadržanosti, kar zadeva bolezni, ki prizadevajo posebej moške. Tudi sam predsednik republike se je nedavno soočil z rakom na prostati in je zato izrazil podporo gibanju, katerega cilj je omogočiti bolj sproščeno javno razpravljanje o zdravstvenih problemih moškega spola.

Vir: STA, 10.11. 2011

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information