Sep
13

V Veliki Britaniji bodo lahko moški, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM), znova darovali kri

V Veliki Britaniji lahko istospolno usmerjeni moški znova darujejo kri, vendar le, če v zadnjem letu niso imeli homoseksualnih spolnih odnosov. Prepoved je bila sprejeta v 80. letih prejšnjega stoletja zaradi zajezitve širjenja virusa HIV.

Posebni odbor strokovnjakov in bolnikov je zaključil, da omenjena prepoved ni v skladu s sobnimi spoznanji glede testiranja darovane krvi in nevarnosti prenosa virusa HIV z darovano krvjo. Prepoved darovanja krvi pa ostaja za tiste istospolno usmerjene moške, ki so v zadnjem letu imeli analne ali oralne spolne odnose s kondomom ali brez njega; ta prepoved vključuje tudi ženske, ki so imele spolne odnose z moškim, ki je pred tem imel spolne odnose z drugimi moškimi, ter vse, ki so imeli spolne odnose s prostitutko ali z osebo, ki si je vbrizgavala droge.


Vir: STA, 8. 9. 2011

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information