Sep
08

Pitna voda - v občini Tržič zaradi črevesnih obolenj obvezno prekuhavanje vode

Med prebivalci občine Tržič se je v preteklih dneh pojavilo več črevesnih obolenj. Ker epidemiološki vzroki še niso pojasnjeni, Komunala Tržič prebivalce opozarja, naj vodo prekuhavajo.

Na Zavodu za zdravstveno varstvo (ZZV) Kranj so prejeli 5 prijav zdravnikov o pojavu črevesnih obolenj, skupaj pa so našteli 14 obolelih s tega območja, 2 bolnika sta hospitalizirana. Obolenje se je pojavilo preko konca tedna, v zadnjih dneh pa ni novih prijav, je pojasnila direktorica ZZV Kranj Irena Grmek Košnik.

Na ZZV opravljajo potrebne preiskave, da bi ugotovili, kje je vzrok za izbruh bolezni. Vir okužbe bi bila lahko tudi voda, zato je Komunala Tržič pozvala vse občane, naj vodo za pitje in pripravo živil preventivno prekuhavajo.

Direktor Komunale Tržič Sebastijan Zupanc je pojasnil, da so bili v preteklosti tržiški vodovodi v zelo slabem stanju in da so nekateri vodni viri ob neurjih kalili. Od septembra dalje podobnih težav ni več pričakovati, saj se zaključuje velik projekt obnove komunalne infrastrukture, ki ga sofinancira EU.

Vir: STA, 7. 9. 2011

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information